667 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME İLE KAPATILAN VAKIF YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİLERİNİN GENEL NOT ORTALAMASINA GÖRE YATAY GEÇİŞ İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ DUYURU

1. Sadece kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarının öğrencileri 31 Ağustos 2016 tarihine kadar Genel Not Ortalamasına Göre yatay geçiş başvurusu yapabilecektir.
  2. Sadece bu öğrencilere uygulanmak üzere yatay geçiş kontenjan sınırlaması olmayacaktır.
  3. Bu öğrencilerin başvurularının değerlendirilmesi esnasında tüm derslerden başarı şartı aranmayacak olup 100 üzerinden 50 not ortalaması veya 4 üzerinden 2 not ortalamasına sahip olan öğrenciler kabul edilecektir.
  4. Kapatılan yükseköğretim kurumundan yatay geçiş başvurusu yapan öğrencilerin yatay geçiş başvurusu için istenen belgeleri temin edememeleri durumunda öğrencilerin beyanları dikkate alınarak değerlendirme yapılacak ve değerlendirme sonucunda kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları yapılacaktır.
  5. Beyanı dikkate alınarak kayıt hakkı kazanan öğrencilerin bilgi ve belgelerini daha sonra koordinatör üniversitesinden temin ederek üniversitemize sunacaktır, beyanının doğru olmaması durumunda kayıtları iptal edilecektir.
  6. Yeditepe Üniversitesinde, adayların yatay geçiş başvurularının değerlendirme işlemlerine alınabilmesi için yukarıda belirtilen koşulların yanı sıra yabancı dil bilgilerinin yeterli olduğunu kanıtlamaları gerekmektedir. İngilizcelerinin yeterli olduğunu kanıtlamak için adayların,
    1. üniversitenin eşdeğerliğini kabul ettiği TOEFL (computer based total 213; paper based total 550, ınternet based total 79) sınavından başarılı olmaları (Bu belgeler, alındıkları tarihten itibaren 2 yıl için geçerlidir.) veya
    2. TOEFL belgesi sunmayanların,Yeditepe Üniversitesi İngilizce Hazırlık Bölümü tarafından 6 Eylül 2016 tarihinde saat 09:30’da düzenlenen İngilizce Yeterlik Sınavına girip başarılı olmaları gerekmektedir. Öğretim dili Almanca, Fransızca ve İtalyanca olan programlar için yukarıda sayılan koşullar, ilgili dillerin her biri için ayrıca belirlenir.
  7. Bu öğrencilerin değerlendirme ve kayıt işlemlerinin 9 Eylül 2016 tarihine kadar tamamlanması öngörülmektedir.