Ana içeriğe atla

2. İstanbul Tasarım Bienali Akademi Programı'na 'Tevazu' projesi ile katılan Görsel İletişim Tasarım Bölümümüz ikincilik ödülü aldı

2. İstanbul Tasarım Bienali Akademi Programı’na “Tevazu” projesi ile katılan Yeditepe Üniversitesi Görsel İletişim Tasarım Bölümü, ödül programı kapsamında Türkiye ve yurtdışından toplam 33 akademik kurum ve 72 proje arasından ikincilik ödülünü aldı.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından Zoe Ryan küratörlüğünde Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil başlığıyla düzenlenen 2. İstanbul Tasarım Bienali, 14 Aralık’ta sona erdi, 1 Kasım tarihindeki açılışından itibaren 6 hafta boyunca 100.000 üzerinde izleyiciye ulaştı.

33 akademik kurum tarafından bienal teması kapsamında geliştirilen 72 proje Akademi Programı’nda bir araya geldi. Türkiye’den ve yurtdışından birçok akademik kurumun işbirliğiyle hazırlanan Akademi programı sergisi, bienal temasına farklı bakış açıları sunan projeleri biraraya getirdi. Akademi Programı projeleri üniversitelerin kampüslerinin yanı sıra Antrepo 7’de yer aldı.

Bu yıl ayrıca Akademi Programı’na katılan tüm projeler için uzun vadede arşiv görevi de üstlenecek bir dijital platform oluşturuldu. Akademi programında oluşturulan tüm projeler arasında en çok beğeni alan ve Akademi Platformu sponsoru Polimeks Holding’in projeleri desteklemek amacıyla oluşturduğu ödül programı kapsamında başarı ödülleri kazanan projeler Ocak ayında belli oldu.

Bu kapsamda Üniversitemiz Görsel İletişim Tasarımı Bölümü’nün hazırlamış olduğu “Tevazu” adlı sergi 72 proje arasında ikincilik ödülünü kazandı. Koordinatör ve küratörlüğünü Yard. Doç Dr. Şafak Erkayhan’ın, sanat yönetimi ve grafik tasarımını Öğr. Gör. Merve Çaşkurlu Belgesay ve Öğr. Gör. Emre Parlak’ın üstlendiği serginin manifestosunu kentin öz değerlerinden birisi olan tevazu oluşturdu. Günümüzün bilimsel, teknolojik gelişmeleri ışığında geleceğin tasarımının nasıl olması gerektiğini sorgulayan Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri, bu kavramı kültür, kapitalizm, ekoloji, sürdürülebilirlik ve insan ilişkileri çerçevesinde irdeledi, eleştirdi ve öneriler sundular. 

Sergide bölüm öğrencileri Tuğba Balkaya , Esma Yavuz, Selin Ürkütür, İrem Tekin, Emir Güven, Eyüp Sabri Anıl Hacıalioğlu, Emre Erendağ, Esra Göksu, Melike Kerpel, Fatih Deniz Karaçalı, Esra Horata, ve İlkay Çeviren’in eserleri yer aldı.  

Serginin video dokümantasyonu için linklere tıklayınız:

http://www.youtube.com/watch?v=JbY_NIbmDrE&feature=youtu.be

http://vimeo.com/117267848