Lisansüstü Programları Online Kayıt Kılavuzu

Yeditepe Üniversitesi, 87 Yüksek Lisans ve 43 Doktora programıyla kariyer hedeflerini gerçeğe dönüştürüyor!

Yeditepe Üniversitesi Lisansüstü Programlarına Online Kayıt İşlemleri aşağıdaki aşamalardan oluşur.

Enstitüler tarafından kabul edilen adayların bilgi ve evrak kontrolleri Öğrenci İşleri Müdürlüğü tarafından yapılır. Bu aşamada kayıt olunmasına engel bir durum ya da eksik bilgi ve / veya evrak olması halinde adaylar ilgili Enstitü tarafından bilgilendirilir. Kayıt için gerekli evrakların tam olması durumunda; adaylara, Öğrenci İşleri Müdürlüğü tarafından Öğrenci Numarası tanımlanır. Öğrenci İşleri Müdürlüğü tarafından tanımlanan Öğrenci Numaraları ilgili Enstitüler tarafından adaylara bildirilir. Adaylar online kayıt işlemlerini, öğrenci numaralarını kullanarak yaparlar.

1-    PEŞİN ÖDEME

2023-2024 öğretim ücretinin (iki dönem) tamamının 15 Eylül 2023 tarihinde kadar ödenmesi halinde geçerlidir.

2023-2024 öğretim yılı için belirlenen PEŞİN YILLIK ÜCRETİN tamamı;

a)    Herhangi bir Yapı Kredi Bankası şubesine giderek online ödeme sisteminden (kayıt sonrasında oluşmuş olan öğrenci numaranızı kullanmanız gerekmekte) ödenebilir.

b)    Yeditepe Üniversitesinin Yapı Kredi Bankası İnönü Caddesi Şubesindeki TR32 0006 7010 0000 0092 7118 31 numaralı hesaba (öğrenci adı, soyadı ve öğrenci numarası açıklaması ile) havale veya EFT ile ödenebilir.

2-    KREDİ KARTI İLE PEŞİN ÖDEME

2023-2024  eğitim ücretinin tamamının (iki dönem) tek çekim olarak kredi kartıyla ödenmesi halinde geçerlidir. Peşin eğitim ücreti üzerinden %2 ek ücret alınır.

a)    Herhangi bir kredi kartı ile https://payment.yeditepe.edu.trsistemimiz aracılığı ile online ödenebilir.

3-    TAKSİTLİ ÖDEME

Yıllık eğitim ücretinin tamamının yada dönemlik ödeme yapılması halinde geçerlidir.

a)    https://payment.yeditepe.edu.trinternet adresimizden sanal pos aracılığı ile Bonus – World – Maximum – Axess kredi kartları ile yıllık ücretin tamamını 9, dönemlik ücreti ise 5 eşit taksitle ödeyebilirsiniz.

b)    Herhangi bir Yapı Kredi Bankası şubesine giderek Yapı Kredi Bankası Taksitli Eğitim Sistemi ile online olarak ödenebilir. (Ödeme seçeneği %25 peşinat, kalanı 6 taksit şeklindedir)

NOT:  Kayıt işlemleri için Yeditepe Üniversitesine gelmeden önce Yapı Kredi Bankası Taksitli Eğitim Sistemi İle ödeme yapmak isteyen velilerimiz; Yapı Kredi Mobil’e giriş yaparak Ödemeler>Eğitim Ödemesi>Taksitli Eğitim Sistemi Başvuru ve Talimat Girişi adımından okul bilgisi seçimi yapıldıktan sonra öğrenci numarası girişi yaparak başvuru yapabilmektedir.

Peşinat tutarı Taksitli Eğitim Sistemi ile yapılacak ise mutlaka başvuru tutarına dahil edilmelidir ve işlem yapılan gün içerisinde peşinat tutarı hesaba yatırılmalıdır. Hesapta yeterli tutar bulunmaması halinde banka sizin adınıza peşinat tutarının ödemesini gerçekleştirecektir.

Taksitli eğitim sistemi ile ödeme gerçekleştirmek isteyen velilerimizden Yapı Kredi Bankası hesabı olmayanların bu işlemi yapabilmeleri için hesap açtırmaları gerekmekte olup, Türkiye genelindeki herhangi bir Yapı Kredi Bankası şubesine giderek hesap açtıktan sonra öğrenci numarası ile taksitli eğitim sistemini gerçekleştirebilirler. Ödeme planı şubelerdeki banka görevlileri tarafından velilerimize iletilecektir.

Yeditepe Üniversitesi mezunu olup Lisansüstü bölümlere kayıt yapacak öğrencilerimizin; % 25 Yeditepe mezun burslarını sisteme işletebilmeleri için, mali.destek@yeditepe.edu.tr adresine “Yeditepe Mezun Bursu” konu başlıklı e-posta göndermeleri rica olunur.

Kayıt işlemlerindeki yoğunluk nedeniyle telefon iletişiminde aksaklıklar yaşanabilmektedir.  Online Kayıt ile ilgili sorun yaşamanız halinde sorunlarınızı mali.destek@yeditepe.edu.tr e-posta adresine, konu başlığına Ad, Soyad ve Öğrenci Numaranızı yazarak iletebilirsiniz.

Mali kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenciler, akademik takvimde belirtilen tarih aralığında, öğrenci numaraları ile OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) üzerinden derslerini seçerler. Bu süreçte ilgili Anabilim Dalları ve Enstitü Sekreterlikleri, öğrencilerin ders seçimi işlemlerine destek verir.

Kayıt işlemi tamamlanan öğrencilerin kimlikleri, Öğrenci İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanır. Öğrenci kimliklerinde, başvuru aşamasında sisteme yüklenen fotoğraflar kullanılır. Öğrenciler, kimliklerini ilgili Enstitü Müdürlükleri’nden teslim alabilirler.