Yeditepe Üniversitesi’nin proje ortaklarından Erasmus Plus Programı kapsamında desteklenen “Research, Training and Practice: Building Bridges Around Youth Participation - PARTIBRIDGES” başlıklı proje Fransa Ulusal Ajansı tarafından “İyi Uygulama” seçildi

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen Erasmus Plus Stratejik Ortaklık Yükseköğretim Projeleri kapsamında Üniversitemizin ortak kurum olarak yer aldığı, 2018-1-FR01-KA203-048041 numaralı ve “Research, Training and Practice: Building Bridges Around Youth Participation” başlıklı proje Fransa Erasmus+ Ulusal Ajansı tarafından  “İyi Uygulama” seçildi.

Ecole des Hautes Etudes en Santé Publique (EHESP)’in koordinatörlüğünü yaptığı, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Demet Lüküslü ve Dr. Öğr. Üyesi Banu Koçer Reismann’ın araştırmacı olarak yer aldığı proje 01 Ekim 2018 -  31 Ağustos 2021 tarih aralığında yürütüldü.

Projede Üniversitemizin yanı sıra, İngiltere Manchester Metropolitan University ve Youth Focus Nort West, Portekiz’den Universidade Nova de Lisboa ve ALA ALA Associaçao de Pesca ile ülkemizden Tepebaşı Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Merkezi ve EKSİ 25 Derneği, Fransa’dan Keur Eskemm ve Groupement de Pédagogie et d’Animation Sociale kurumları proje ortakları arasında yer aldı.

Bu proje ile gençlik katılımı ile ilgili proje ortakları tarafından hazırlanan yüz yüze eğitim modülü uygulanarak ardından bu modül çevrimiçi ortama aktarıldı. Ayrıca katılımcı araştırma yöntemlerinin de uygulandığı projede, katılımcı eylem araştırması gerçekleştirilerek sonuçları bir belgesel ile sunuldu. Proje pandemi ortamında gerçekleştiği için belgeselde Türkiye ortakları “Pandemide Genç Olmak” temasına odaklanmışlardır.

Daha detaylı bilgi için proje web sitesini ve Avrupa Komisyonu Erasmus+ Proje Sonuçları sayfası ziyaret edebilirsiniz.

Tüm proje ekibini çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.