Yeditepe Üniversitesi’nden Houston Methodist Global İşbirliği

Yeditepe Üniversitesi, ABD’nin Teksas eyaletinde bulunan Houston Methodist Global ile Akademik İşbirliği Anlaşması’na imza attı.

Yeditepe Üniversitesi, dünyadaki tek çatı altında bulunan en büyük sağlık alanı ve sağlık kurumları topluluğu Texas Medical Center’ın Eğitim & Öğretim ve Danışmanlık Bölümünün konuğu oldu.

RektörProf. Dr. Canan Aykut Bingöl ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sina Ercan öncülüğünde gerçekleşen ziyaret sırasında Eğitim ve Danışma hizmetleri başta olmak üzere Houston Methodist Global tarafından sunulan hizmetler hakkında detaylı bilgiler alındı.

Houston Methodist Hastanesi’nin Nöroloji Enstitüsü, Kurumsal Gelişim ve Sahne Sanatları Tıp Merkezi’nin de yer aldığı birçok alanı hakkında sunumların yapıldığı ziyaret sonunda, Houston Methodist Hastanesi CEO’su Cathy L. Easter ve Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Yeditepe Üniversitesi ve Houston Methodist Global’in akademik işbirliğini içeren anlaşmaya imza attı.

Üniversitemizin ziyareti ve imzalanan protokol Methodist Hastanesi’nin 22 binden fazla çalışanına gönderilen duyuru metninde yer aldı.

Texas Medical Center Hakkında:

Texas Medical Center, dünyadaki tek çatı altında bulunan en büyük sağlık alanı ve sağlık kurumları topluluğudur. Bu çatı altında Houston Methodist Hospital, MD Anderson Cancer Center ve Baylor College of Medicine, Texas Children’s Hospital, Texas Heart Institute, Rice University gibi dünyaca ünlü birçok sağlık kuruluşu bulunmaktadır. Bunlar içerisinde yer alan Houston Methodist Hastanesi, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve birçok ünlü kişiye de sağlık hizmeti vermişti.