İzlemek için tıklayınız.
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. F. Yeşim Ekinci, NTV televizyonunda yayınlanan Doğru Tercih programına konuk oldu. Prof. Dr. F. Yeşim Ekinci, sürdürülebilirlik çalışmaları ve gıda mühendisliği ile ilgili ayrıntılı bilgiler aktardı.
Yeditepe Üniversitesi’nin sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında bilgi veren Prof. Dr. F. Yeşim Ekinci, “Yeditepe Üniversitesi olarak kendi enerjimizi üretiyor, kendi sularımızı dönüştürüyoruz ve bu sayede GreenMetric 2017 itibarıyla Türkiye’nin en yeşil vakıf üniversiteleri arasında seçilmeye başladık. Üniversite içinde sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir kalkınma konusunda farkındalık geliştirmeye çalışıyor, bu doğrultuda akademisyenler ve öğrencilerden oluşan büyük bir ekiple seminerler düzenliyor, projeler geliştiriyoruz” dedi.
Bir kampüs üniversitesi olmanın önemine değinen Prof. Dr. F. Yeşim Ekinci, “Üniversiteler için en önemli konulardan biri de farklı yapıları bir arada bulundurmasıdır. Biz sanatı, tıbbı, sağlığı, mühendisliği, iletişimi bir arada tutan bir üniversiteyiz ve öğrencileri de bunlarla zenginleştirmeyi çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.
İlklerin üniversitesi olduğumuzu belirten Yeşim Ekinci, “Biz ilklerin üniversitesiyiz. Vakıf üniversiteleri arasında kurulan ilk gıda mühendisliği bölümüyüz. Gıda mühendisliği multidisipliner bir bölüm olduğu için Sağlık Bilimleri Fakültesi, Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü, Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü gibi farklı alanlarla bir arada çalışıyoruz” diye konuştu.