Yeditepe Üniversitesi Yüksek Lisans programında kayıtlı 26 MBA öğrencisi yaz okulu derslerini ABD North Carolina Üniversitesi Wilmington’da aldı.

Yeditepe Üniversitesi ile North Carolina-Wilmington Üniversitesi (UNCW) arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde Yeditepe Üniversitesi Yüksek Lisans programında kayıtlı 26 MBA öğrencisi yaz okulu derslerini ABD North Carolina Üniversitesi Wilmington kentindeki kampusta aldı. 13 Temmuz’da başlayan hızlandırılmış program gereği Pazartesi-Perşembe günleri yoğun bir eğitim alan öğrenciler, Cuma günleri yakın kentlerdeki General Electric ve IBM tesislerini ziyaret ettiler. Atlantik Okyanusu sahilinde yer alan Wilmington kentinde düzenlenen faaliyetlere de katılan Yeditepe Öğrencileri, MBA programı içinde yer alan derslerini farklı bir kültürel ortamda alarak küresel dünya vatandaşı olma yolunda önemli bir aşama kaydettiler. Bu uygulama önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Yaz aylarında her iki üniversiteden çok sayıda yüksek lisans öğrencisinin eğitimlerini İstanbul ve Wilmington’da sürdürme fırsatları olacak. Dünyaya açılma yolundaki bu aşamayı değerlendiren Yeditepe öğrencileriTemmuz sonunda Türkiye’ye ABD de eğitim deneyimi ve iyi anılar ile döndüler.