Ana içeriğe atla

Yeditepe Üniversitesi Diş Hastanesi Dördüncü Kez Uluslararası Kalite Belgesi Aldı

Yeditepe Üniversitesi Diş Hastanesi Dördüncü Kez Uluslararası Kalite Belgesi Aldı

 

Küresel sağlık hizmetlerinde altın standart olarak kabul edilen Joint Commission International (JCI) tarafından akredite edilen dünyadaki ilk diş hastanesi olan Yeditepe Üniversitesi Diş Hastanesi, dördüncü kez akreditasyon aldı.

Türkiye’deki ilk vakıf üniversitesi diş hastanesi olma özelliğini taşıyan, vizyonu ile kuruluşundan itibaren Türkiye’de dünya standartlarında sağlık hizmeti sunmaya odaklanan Yeditepe Üniversitesi Diş Hastanesi, sunduğu sağlık hizmetinin kalitesini JCI akreditasyonu ile bir kez daha tescilledi. 


Akreditasyon Yolculuğu 10 Yılı Aşkın Süredir Devam Ediyor
Yeditepe Üniversitesi Diş Hastanesi JCI akreditasyonu alan dünyadaki ilk diş hastanesi olma özelliğini taşıyor. 3 yılda bir tekrarlayan denetimlerde kalite ve hasta güvenliği alanındaki en iyi uygulamaları belirleyen, ölçen ve küresel sağlık hizmetlerinde altın standart olarak kabul edilen JCI akreditasyon denetimini, 2009, 2012 ve 2015 yıllarının ardından 2019’da da başarı ile geçti. Yeniden belgelendirme sürecine girerek Ocak 2019’da, yapılan saha ziyareti ve incelemeler sonucunda tüm süreçlerinde yaklaşık bin standart açısından değerlendirilerek dördüncü kez akredite oldu. 


“Kalite Asla Tesadüf Değildir”
Yeditepe Üniversitesi Diş Hastanesi İdari Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Pınar KILIÇ AKSU JCI’ın hastaneyi üç gün boyunca alanında tecrübeli iki uzmanı ile detaylı olarak denetlediğine dikkat çekti. “Hedefimiz, sürekli daha iyiye gitmek. Her denetimde ilerlediğimizi somut olarak görmek son derece mutluluk verici. Kalite asla tesadüf değildir ilkesi ile yola çıktık ve Yeditepe Üniversitesi Diş Hastanesi’nin her üyesinin aktif rolü olduğuna inanarak mükemmele giden bu kalite yolculuğumuza devam ediyoruz. Tüm çalışmalarımızın odağı hastalarımız ve çalışanlarımızdır. Tüm süreçlerde dünya standartlarında hizmet sunma anlayışı, hizmet kalitemizi şekillendiriyor” dedi. 


“Kalite, Kurumumuzun Varoluş Felsefesi”
JCI denetim sürecini anlatan Yeditepe Üniversitesi Diş Hastanesi Tıbbi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Fatih CABBAR, “Bakış açımız denetime hazırlanmak ya da sadece denetim için bir çaba sarf etmek değil JCI’ın belirlemiş olduğu standartları, asgari standartlar olarak kabul edip kendimizi bunların üzerinde tutmak. Bu değerleri, denetimlerden bağımsız olarak kurumumuzun var oluş felsefesi olarak kabul ediyoruz” diye ifade etti.

Basın Yansımaları: ntv.com.tr | dha.com.tr | aa.com.tr | medimagazi.com.tr