Yeditepe “Sürdürülebilirlik” İçin Çocuklarla Elele

Yeditepe Üniversitesi Sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında, Ataşehir Belediyesi Ferhatpaşa Bilim ve Sanat merkezi bünyesindeki 7-11 yaş aralığında yaz okulu öğrencilerine yönelik “Atık Malzemelerden Ürün Tasarımı” isimli bir “kendin yap” çalıştayı düzenledi.

Geri dönüşümün önemini vurgulamak ve bu konuda bir farkındalık yaratmak amacını taşıyan çalıştay, Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimarlık bölümü öğrencileriyle Çevre ve Peyzaj Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştirildi. 16-18 Temmuz tarihleri arasında  üç gün yapılan çalıştayda, Dr. Öğr. Üyesi Ayşem Başar, Dr. Öğr. Üyesi Aslı Hatırnaz, Öğr. Gör. Lütfiye Kozlan ve Öğr. Gör. Ergin Yetkin yürütücü; Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü ve İç Mimarlık Lisansüstü bursiyer öğrencileri ve araştırma görevlileri asistan olarak yer aldı.

Etkinlik kapsamında, farklı ebatlardaki atık pet şişelerden yapılan dikey bahçe çalışmaları, Ferhatpaşa Bilim ve Sanat Merkezi’nin bahçe duvarına yerleştirildi. Çalıştay sürecinde öğrencilerin birlikte gerçekleştirdikleri aydınlatma tasarımları Ataşehir Belediyesi ve Yeditepe Üniversitesi’nde Eylül ayında sergilenecek.

Yeditepe Üniversitesi Sürdürülebilir Kampüs çalışmalarıyla ilgili  bilgi almak için sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Sosyal Medyada da Bizi Takip Edin!