Yeditepe Spor Takımları Üniversiteye Madalyalarla Döndü

Yeditepe Üniversitesi, akademik alanda kazandığı başarıların yanı sıra spor alanındaki başarılarıyla da ön plana çıkıyor.

Yeditepe Üniversitesi Kültür ve Spor Müdürü Taner Karabulut önderliğinde çalışmalarını sürdüren spor takımlarımızdan Yelken Takımı, Marmaris’te yapılan Campus Cup Üniversitelerarası Yelken Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu ve İstanbul Kalamış’ta yapılan Türkiye Üniversiteler Yelken Şampiyonası 2. Etap Sportsboat Trofesi birincisi olurken Plaj Korfbolu Takımı, Korfbol Üniversiteler Türkiye Plaj Korfbolü Şampiyonası’nda Türkiye ikinciliği, Kadın Basketbol Takımı ise 3x3 Üniversiteler Basketbol Türkiye Şampiyonası’nda ise Türkiye üçüncülüğü elde etti.

Yelken’de İki Ayrı Derece

Yeditepe Üniversitesi Yelken Takımı, bu yıl, Türkiye genelinde 26 üniversitenin katıldığı Marmaris Campus Cup Üniversitelerarası Yelken Yarışları’nda, hem “IRC3” hem de “IRC OVERALL” genel klasmanda şampiyon oldu. Geçtiğimiz yıl üçüncülüğü elde eden takım, bu yıl şampiyon olarak tüm üniversitelerin önüne geçmeyi başardı.

İstanbul Kalamış’ta, 10 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen Türkiye Üniversiteler Yelken Şampiyonası 2. Etap Sportsboat Trofesi’ne katılan Yeditepe Üniversitesi Yelken Takımı, yarışmanın birincisi olurken Yeditepe Üniversitesi Arama Kurtarma Ekibi de (YÜDAK) yarışlar sırasında tüm güvenlik tedbirlerini sağlamayı başardı. Ekip, önümüzdeki yaz döneminde de gerçekleşecek olan spor faaliyetlerinde tüm arama kurtarma tedbirlerinden sorumlu olacak.

''Üniversite Sporları Federasyon'u Teşekkür Mektubu’na linkten ulaşabilirsiniz.''

Korfbol’da Türkiye İkincisi

Yeditepe Üniversitesi Korfbol Takımı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nca (TÜSF), bu yıl, 8-10 Haziran 2018 tarihleri arasında ikincisi düzenlenen Türkiye Üniversiteler Plaj Korfbol Şampiyonası’nda 6 üniversite arasından ikinci oldu.

Muğla Sarıgerme Çevre Eğitim Derneği (SARÇED) plajında gerçekleştirilen şampiyonada dereceye giren takımlar, madalya ve kupalarını Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Korfbol Asbaşkanı Taner Karabulut ile Ortaca Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Sözgen’in elinden aldı.

Potanın Devi Yeditepe Kadınları

Yeditepe Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı da, Çanakkale’de bu yıl, 4-7 Haziran tarihleri arasında dördüncüsü düzenlenen Üniversiteler 3x3 Türkiye Basketbol Şampiyonası’nda üçüncü oldu.

Kadın Basketbol takımımız madalya ve kupalarını; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMU) Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç, 3x3 Türkiye Üniversite Sporları Federasyon Temsilcisi Faruk Güneş, GHSİM Şube Müdürü. Sedat Bektaş ve Basketbol İl Temsilcisi Murat Firidinoğlu elinden aldı.