Yaşlılar İçin ‘Online Egzersiz’ Programına Başladılar

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla birlikte risk grubunda olan yaşlılara yönelik tedbirler arttırılarak sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Uzmanlar, bu süreçte evlerinde kalan yaşlıların hareketsiz yaşama bağlı sağlık problemleri yaşamamaları için egzersiz yapmaları gerektiğine dikkat çekiyor. Yeditepe Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Feryal Subaşı, 2019’un mart ayında üniversite ile Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi iş birliğinde, üyelere yönelik egzersiz programına başladıklarını ancak pandemi nedeniyle programa dijital ortamda devam etmek zorunda kalıdıklarını söyleyerek yaşlılara yönelik kısıtlamaların sağlıklarına ne gibi etkileri olduğunu ve düzenli egzersiz yapma alışkanlığının önemini anlattı.

Basın Yansımaları:dha.com.tr | haberler.com