Yaşlı Nüfus Artıyor: 65 Yaşından Sonrasını Bugünden Planlayın

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre Türkiye’de 65 ve daha yukarı yaştaki nüfus 5 yılda yüzde 22,5 artarak, geçen yıl 7 milyon 953 bin 555 kişiye ulaştı. Yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı da 2020 itibariyle yüzde 9,5'e çıktı.

Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Alper Altınanahtar, yaşlılığın etkili çözümler bulunmadığı takdirde ekonomik ve toplumsal sorunlara yol açabileceğini belirterek “Genç yaşta çalışırken 65 yaşından sonrasını düşünüp, ona göre finansal yatırımlarınızı planlayın. Kronik rahatsızlıkların önüne geçmek için beslenmeye dikkat edin ve düzenli spor yapın” dedi. Doç. Dr. Altınanahtar, ayrıca, kişileri emekli olunsa bile iş hayatında tutacak yolların bulunması gerektiğine dikkat çekti.

Basın Yansımaları:dha.com.tr | cnnturk.com | mynet.com | bizimtv.com.tr | haberler.com