Ana içeriğe atla

Uzun Süreli Düşük Karbonhidrat Tüketimi Kalp Hastalığını Tetikliyor

Uzun Süreli Düşük Karbonhidrat Tüketimi Kalp Hastalığını Tetikliyor

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Muzaffer Değertekin, Avrupa Kardiyoloji Derneği toplantısının detaylarına dikkat çekti. Prof. Dr. Muzaffer Değertekin, “Uzun yıllar düşük karbonhidrat tüketimi kalp hastalığı riskini yüzde 20 oranında artırıyor. Bu nedenle günlük karbonhidrat tüketiminin 200 gramın altına düşmemesi gerekiyor” dedi.

Kalp sağlığı açısından yeterli beslenme ve fiziksel aktivite önem taşıyor. Kilo verme uğruna yapılan hatalar ise kalp sağlığını olumsuz etkileyebiliyor. 29 Eylül Dünya Kalp Günü öncesi açıklamalarda bulunan Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Değertekin, geçtiğimiz günlerde yapılan Avrupa Kardiyoloji Derneği toplantısının ayrıntılarını açıkladı.

Haberin devamı www.yeditepehastanesi.com.tr web sitemizde

Basın Yansımaları:  milliyet | hürriyet | posta | CNNTürk