İzlemek için tıklayınız.
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. F. Yeşim Ekinci, Bloomberg HT’de yayınlanan Başarıya Doğru programında konuştu. Prof. Dr. Ekinci, uluslararası programlar ve gıda mühendisliği hakkında açıklamalarda bulundu.
Yeditepe Üniversitesi’nde öğrencilere sunulan uluslararası olanakları anlatan Prof. Dr. Yeşim Ekinci, koordinatörü olduğu Uluslararası Ofis’in çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Türkiye’de en fazla Erasmus ve değişim programına sahip olan vakıf üniversiteleri arasında yer aldıklarını belirten Ekinci, ayrıca dünyanın 46 ülkesinden öğrencileri misafir ettiklerini söyledi. Öğrencilerin Erasmus programlarıyla yurt dışına giderek eğitim almasının bakış açılarının gelişmesi, çalışma kültürünün öğrenilmesi açısından önemli olduğunu kaydeden Ekinci, bu nedenle öğrencileri değişim programlarına teşvik ettiklerini söyledi.
Yeditepe Üniversitesi’nin sürdürülebilir kalkınma çalışmalarından da söz eden Prof. Dr. Yeşim Ekinci, “Üniversite olarak Birleşmiş Milletler’in 17 maddelik sürdürülebilir kalkınma amaçları doğrultusunda belediyeler, sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektörle bir araya gelerek farkındalık oluşturuyoruz. Plastik atımı, gıda güvenliği, şehirlerin doğru yapılanması gibi konularda öğrencilerimizle birlikte çalışıyoruz” dedi.
Yeditepe Üniversitesi’nin Gıda Mühendisliği Bölümü hakkında da açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Yeşim Ekinci, “Gıda Mühendisliği Bölümü’nde geçmişten gelen bilgilerimizle güncel bilgileri harmanladık, yeni konsantrasyon programları oluşturduk. Öğrencilerin merakları doğrultusunda İşletme, Endüstriyel Tasarım gibi bölümlerle bu konsantrasyonu sağladık. Gıda mühendisliği bölümü olarak derslerimizde dijitalleşmeyi de entegre ettik. Sürdürülebilir Gıda Sistemlerinde İnovasyon ve Tasarım Yüksek Lisans programını oluşturduk” diye konuştu.