İzlemek için tıklayınız.
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Eczacılık Fakültesi Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın, NTV televizyonunda yayınlanan Doğru Tercih programına konuk oldu. Aydın, Yeditepe Üniversitesi’nde yapılan AR-GE çalışmalarıyla ile ilgili bilgiler aktardı.
Üniversitenin verdiği akademik eğitimin yanı sıra sunduğu AR-GE altyapısının da çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Aydın, üniversite tercihlerini yaparken öğrencilerin üniversitenin bu yönünü de sorgulaması gerektiğini kaydetti. Lisans öğrencilerinin bu eğitimle önemli başarılar elde ettiğini söyleyen Aydın, Yeditepe Üniversitesi’nde AR-GE ağırlıklı eğitimin meyvelerinden bir tanesinin uluslararası indekslere giren dergilerde makale yayınlamış lisans öğrencilerinin bulunması olduğunu anlattı.
Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde öğrencilerin yüzde 20’sinin ilaç sektöründe görev aldığını kaydeden Aydın, “Bu oran Türkiye ortalamasında yaklaşık yüzde 3. AR-GE çalışmalarına olan yatkınlıktan dolayı sektörde hızla iş bulabiliyorlar. Diğerleri ise kendi eczanesini açıyor” diye konuştu.