Türkiye'den 43 üniversitenin katıldığı Green Metric'de 19. sırada: vakıf üniversiteleri arasında 3. sıradayız.

Türkiye'den 43 üniversitenin katıldığı GreenMetric'de 19. sırada: vakıf üniversiteleri arasında 3. sıradayız.

Yeditepe Üniversitesi, 2019 GreenMetric Dünya Üniversiteler Sıralaması’nda, dünyanın en sürdürülebilir 437. üniversitesi oldu.

Sürdürülebilirlik konusunda farkındalığı arttırmak için 2010 yılında kurulan GreenMetric, her yıl dünyanın seçkin üniversitelerini “kampüs yerleşimi, altyapı, enerji, iklim değişikliği, geri dönüşüm, su kaynakları, ulaşım ve eğitim” gibi farklı alanlarda değerlendiriyor. Üniversiteleri her değerlendirme alanı için ayrı ayrı puanlayan GreenMetric, bu değerlendirmelerden aldıkları toplam puanlara göre sıralamayı yapıyor.

Yeditepe GreenMetric Sertifikası

GreenMetric Sıralamalar