“Sürdürülebilir Bir Dünya için Geleceğin Profesyonellerini Yetiştiriyoruz”

Haberi izlemek için tıklayınız.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Barış Gençer Baykan ve Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bengi Korgavuş, Bloomberg HT’de yayınlanan Eğitim Merkezi programında, Turgut Özay’ın konuğu oldu.

Baykan ve Korgavuş, programda sürdürülebilir bir dünya için atılması gereken adımlara dikkat çekti. Sürdürülebilirlik kavramının 17’inci yüzyıldan bu yana, özellikle kaynakların doğru kullanılması ve korunması açısından ele alındığını anımsatan Barış Gençer Baykan, endüstri devriminden sonra kaynakların hızla tüketilmesi ile bugün gelinen noktada sürdürülemez bir dünya ile karşı karşıya kaldığımıza dikkat çekti. Baykan, “Sürdürülebilir bir dünya için geleceğin profesyonellerini yetiştiriyoruz” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Bengi Korgavuş da, özellikle pandemi sürecinde kentlerimizle ilgili birçok sorun olduğunu gördüğümüzü anımsatarak “Kentlerle ilgili birçok şeyi yeniden ele almamız gerekecek. Dünya kötü bir yere gidiyor. Eğer bu şekilde doğayı ve doğal kaynakları tüketmeye devam edersek yaşanacak bir dünya kalmayacak” diye konuştu.