Sağlık Eğitiminde Fark Yaratan Olanaklar

İzlemek için tıklayınız.

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve aynı zamanda Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Binnur Okan Bakır, Bloomberg HT’de yayınlanan Eğitim Merkezi programında, Turgut Özay’ın konuğu oldu.

Yeditepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’ndeki eğitimin niteliği ile ilgili bilgiler veren Binnur Okan Bakır, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümlerinden oluşan fakültede İngilizce eğitim verildiğini anımsattı. Bakır, sağlık bilimleri fakültelerinde okuyan öğrencilerin bilgi, beceri ve donanımlarının hayati öneme sahip olduğuna dikkat çekti.

Yurt dışında yüksek lisans veya doktora yapmak isteyen çok sayıda öğrencilerinin bulunduğunu ve onlara referans olduklarını ifade eden Bakır, öğrencilerle ve mezunlarla sürekli iletişim halinde olarak onların hayatlarına katkı sunmaya çalıştıklarını kaydetti.

“Üniversitenin evreni bizim için çok kıymetli” diyen Dr. Öğr. Üyesi Binnur Okan Bakır, öğrencinin akademik başarısının yanı sıra üniversite ortamındaki sosyal faaliyetlerinin mesleki veya akademik kariyeri için çok önemli olduğunu anlattı. Bakır, “Öğrencinin, öğrenci kulüplerinde yer alması, Erasmus/Exchange programlarından birine katılmış olması, ikinci bir yabancı dil öğrenmiş olması, bir sosyal sorumluluk projesinde yer almış olması ve bu kazanımları üniversite hayatında edinmiş olması ileride fark yaratmasını sağlayacak noktalardır” diye konuştu.

Geçtiğimiz akademik yılda, online eğitimlerin yanı sıra gerekli önlemleri alarak kampüste ve uygulama alanlarında, sağlık eğitiminin kesintisiz devam etmesini sağladıklarının altını çizen Bakır, “Öğrencilerimiz hevesle, gözleri parlayarak saha çalışmalarına katılmak istiyor” dedi.