Rusya’nın En Köklü Üniversitelerinden Ivanovo Üniversitesi İşbirliğiyle Hukuk Yaz Okulu

Yeditepe Üniversitesi ile Rusya’nın en köklü üniversitelerinden Ivanovo Üniversitesi’nin Hukuk Fakülteleri, öğrencilere yönelik yaz okulu için bir araya geldiler. İki üniversitenin işbirliği ile düzenlenen yaz okulu kapsamında her iki üniversiteden öğrenciler, 3-12 Temmuz tarihleri arasında Rusya’da, 14-22 Ağustos tarihleri arasında ise Türkiye'de bir araya gelecek.

Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Rusya’nın en eski ve önemli devlet üniversitelerinden Ivanovo Üniversitesi işbirliği ile Yaz Okulu düzenliyor. Hem Türkiye’de hem de Rusya’da farklı zamanlarda gerçekleşecek yaz okulu kapsamında Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri 3-12 Temmuz tarihleri arasında Rusya’ya gidecek. Yeditepe Üniversitesi, bu kapsamda Ivanovo Üniversitesi’nden gelecek Hukuk Fakültesi öğrencilerini, 14-22 Ağustos tarihleri arasında, Covid-19 önlemleri alınmış kampüsünde ağırlayacak.

Öğrencilerin farklı hukuk sistemlerini öğrenmesi ve incelemesi, farklı kültürleri tanıması ve bu kapsamda yabancı dillerini geliştirmesinin yanı sına iki üniversite arasındaki bağın güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen yaz okuluna, her iki üniversiteden 15’er öğrenci alınacak.
Yaz okulunda, Yeditepe Üniversitesi akademisyenleriyle birlikte yurtiçinden ve yurtdışından yapay zekâ ve göç hukuku alanında öğretim üyeleri ve uygulamada yer alan avukat, savcı ve hâkimler dersler verecek.

Bilişim Hukuku Yaz Okulu’ndan da Ders Alabilecekler

Eğitim kapsamında öğrenciler hem online hem de Covid-19 önlemleri alınmış dersliklerde yüz yüze bir araya gelecek. Eğitim dili İngilizce olan yaz okulunda öğrencilere, başlangıç seviyesinde, konuk oldukları ülkenin dilinin dersi verilecek. Türkiye ve Rusya hukuk sistemleri ile bu hukuk sistemlerinin karşılaştırmalı analizi üzerine dersler alacak olan öğrenciler, edebiyattan sanata, tarihten mimariye konuk oldukları ülkenin kültürüne dair atölyelere katılma olanağı bulacak.

Yeditepe Üniversitesi’ne gelecek olan Rus öğrenciler ayrıca “IV. Uluslararası Bilişim Hukuku Yaz Okulu” kapsamında yapay zekâ ve göç hukuku üzerine dersler alabilecek.

Tarihi Geziler ve Kültürel Etkinlikler

Yaz okulu kapsamında karşılaştırmalı hukuk çalışmaları ile hukuk nosyonlarını geliştirme fırsatını da yakalayacak olan öğrenciler, yurt dışında lisansüstü çalışma hakkında fikir sahibi olacak. Öğrenciler ayrıca son yıllarda hızla gelişen ve kalifiye mezun ihtiyacının arttığı bilişim hukuku alanında yetkinlik elde edecek. Öğrencilere Türk ve Rus kültürlerini tanıtmayı da amaçlayan yaz okulu kapsamında tarihi mekânlara geziler ve çeşitli kültürel etkinlikler de düzenlenecek.

Basın Yansımaları:hurriyet.com.tr | dha.com.tr | aa.com.tr | yurthaber.tv | haberler.com | sondakika.com