Prof. Dr. Serkan Topaloğlu: Fikirleri Globalleşene Kadar Destekliyoruz

İzlemek için tıklayınız.

Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi (YUTTO) Müdürü ve aynı zamanda Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Serkan Topaloğlu ile mezunlarımız, Q-Meas iş fikri kurucu ortakları Gözde Güvendi ve Oğulcan Burak Boz, Bloomberg HT’de yayınlanan Eğitim Merkezi programında, Turgut Özay’ın konuğu oldu.

TTO’ların sanayi ile üniversitenin zaman birimini ve dilini ortak noktaya getirmeye çalıştığını anımsatan Topaloğlu, toplumsal katkı ve ekonomik katkıyı göz önünde bulundurarak birlikte öğrenme, geliştirme ve birlikte başarma felsefesiyle hareket ettiklerini söyledi.

TTO’ların, sanayi, öğrenci veya herhangi bir fikre sahip olan bir kişiyle ortaklaşa çalışmalar yapan bir arayüz noktası görevi gördüklerine işaret eden Prof. Dr. Topaloğlu, “Öğrencilerimiz ve mezunlarımız YUTTO’nun en önemli paydaşları” dedi.

TÜBİTAK’ın destekleri ile yol almış bir TTO olduklarını belirten Topaloğlu, “Herhangi biri kapımızı çaldığında bilgi birikimimiz doğrultusunda rehber olmaya çalışıyoruz. Fikirleri alıyoruz ve globalleşene kadar desteklemeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Gözde Güvendi de, çeşitli alanlarda üretim yapan fabrikaların yaşadıkları zaman, işgücü kaybı ve maddi kayıpların önüne geçmeyi hedefledikleri ölçüm sistemi Q-Meas iş fikrini anlattı. Güvendi, Q-Meas’in TÜBİTAK’ın Bireysel Genç Girişimci (BİGG) programında, 500’den fazla girişimcilik projesi arasından seçilen 30 projeden biri olduğunu kaydetti.

Yürütücülüğünü Prof. Dr. Serkan Topaloğlu’nun yaptığı, Yeditepe Üniversitesi adına ilk TÜBİTAK 2244 Projesi’nde de çalışmalar yürüten Oğulcan Burak Boz da, “Bu projede sektörle birebir çalışma yaparken akademik olarak kendimi geliştirme fırsatı buluyorum” ifadelerini kullandı.