Prof. Dr. Attar: Tıp Fakültelerinde Etik Değerlerin de Öğretilmesi Çok Önemli

İzlemek için tıklayınız.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erkut Attar ve Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi Buğra Bingöl, Bloomberg HT’de yayınlanan Eğitim Merkezi programında, Turgut Özay’ın sorularını yanıtladı.

Prof. Dr. Erkut Attar, pandemi döneminde sağlıkçıların bir ülkenin vazgeçilmez güçleri arasında yer aldığının ve sağlıkçıların yetiştirilmesinin öneminin anlaşıldığını kaydetti.

Yeditepe Üniversitesi’nin temel tıp bilimleri ve tıp teknolojisi konusunda dünyanın çok önemli kurumlarıyla yarışacak düzeyde bir alt yapısının olduğunu anlatan Prof. Dr. Attar, tıp fakültelerinde verilen eğitim sırasında yalnızca hekimliğin teknik taraflarının değil etik değerlerinin de çok iyi öğretilmesi gerektiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Attar, “Hekim demek hikmet sahibi demek. Biz hikmet sahibi insanlar yetiştirmek istiyoruz” dedi.

Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi Buğra Bingöl de, pandemi döneminde de olsa araştırmalara akademisyenlerle birlikte katılmayı sürdürdüklerini anlattı.