Önümüzdeki Dönemde Eğitimlerin Yüzde 40’ı Online Olabilir

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İpek Karaaslan, Bloomberg HT’de yayınlanan Eğitim Merkezi programında, Turgut Özay’ın konuğu oldu.

Prof. Dr. İpek Karaaslan programda, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) online eğitim kararı almasının ardından üniversitemizde, bir hafta içinde, yüz yüze eğitim gerektiren alanlar hariç tüm akademik programın başarılı bir şekilde online platforma taşındığını belirterek “23 Mart - 17 Nisan tarihleri arasında, akademisyenlerimiz tarafından 10 bin 937 materyal paylaşımı yapılmış, 13 bin 675 online bağlantı yapmışız ve 274 binin üzerinde öğrenci bu derslere katılmış. Bu çok büyük bir rakam baktığımızda... Üniversitelerin doğru alt yapısı da burada ortaya çıkıyor. Aday öğrencilerin tercih yaparken bunları da göz önünde bulundurmaları gerekiyor” dedi. YÖK’ün derslerin yüzde 40’ını online’a taşıma hakkı tanıdığını kaydeden Prof. Dr. Karaaslan, “Bu bizim hibrit eğitim yapabileceğimiz anlamına geliyor. Sürecin sağlık açısından nasıl gideceğini bilmiyoruz ancak böyle devam ettiğini varsayarsak yüzde 40 oranında dersi online’a taşıyabiliyoruz.”

İzlemek için tıklayınız.