Nefes Borusundaki Tümör Ses Tellerine Zarar Vermeden Çıkarıldı

ORDU'da yaşayan 60 yaşındaki Mesude Uçak boynunda şişlik şikayeti ile doktora başvurdu. Ameliyat sırasında nefes borusunda kitle olduğu görülen 2 çocuk sahibi Uçak'a tekrar ameliyat edilmesi gerektiği söylendi. Bunun üzerine doktor arayışına giren Uçak, Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Göğüs Cerrahisi Anabilim Başkanı Prof. Dr. Sina Ercan,'a ulaştı. Mesude Uçak'ın nefes borusunun ses tellerine çok yakın bölümünde bulunan tümör, ses tellerine hiçbir zarar vermeden başarıyla çıkarıldı. Bu sayede Uçak boynuna delik açılarak nefes almasını sağlayacak olan trakeostomi işleminden de kurtulmuş oldu.

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi  Dekanı ve Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sina Ercan​ ise nefes almada güçlük yaşayan hastaların bir kısmına yanlış teşhis koyularak KOAH ya da astım tedavisi gördüğünü söyledi. Uzun süre nefes darlığı yaşayan ve tedaviyle iyileşemeyen hastaların nefes borusunda tümör ya da nefes borusu (trakea) darlığı olması ihtimalinin hem hastalar hem de hekimler tarafından akılda tutulması gerektiğini belirtti.

Haberin devamı www.yeditepehastanesi.com.tr web sitemizde

Basın Yansımaları: hurriyet.com | gazetevatan.com milliyet.com cnnturk.com | posta.com