Gıdanın hazırlanması, ulaştırılması, en önemlisi tüketiciye teslim edilmesi koronavirüsün insandan insana bulaşması riski de taşıyor.
Covid 19 salgını, gastronomi sektörüne ağır bir darbe vurduğu gibi, beslenme sistemimizi de derinden etkiledi. Uzmanlarca yapılan evde kalın uyarıları virüsten kurtulmak için çok önemli ama temel ihtiyaçlarımız nedeniyle ister istemez dışarıyla bağlantımız kaçınılmaz. Gıda yolu ile bulaşmıyor bu virüs. Ancak, gıdanın hazırlanması, ulaştırılması, en önemlisi tüketiciye teslim edilmesi, insandan insana bulaşması riskini beraberinde getiriyor. Tüketicinin titizliği, gıda işletmelerinin de hijyen konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri çok çok önemli.
Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı yapılan alışverişlerde koronavirüs bulaş riskini azaltmak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini yanıtladı.
Haberin devamı www.yeditepehastanesi.com.tr web sitemizde…
Basın Yansımaları: milliyet.com