Lösemiyi Yendi, Hastane Odasında Kep Atıp Üniversiteyi Kazandı

İstanbul’da yaşayan 18 yaşındaki Berkay Derviş Yaldız, 2019 yılının şubat ayında aniden rahatsızlandı. Kalp çarpıntısı şiddetlenen ve halsizleşen genç, ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Tetkikler sonucunda Yaldız’a lösemi teşhisi konuldu. Apar topar tedavi süreci başlayan Berkay, öğretmenlerinin desteğiyle liseden mezun oldu. Mezuniyet kepini hastane odasında atan Yaldız, sınava girip hayalindeki bölümü kazandı. İstanbul’da yaşayan Berkay Derviş Yaldız’ın yaşam azmi herkesi kendine hayran bıraktı. Lise son sınıfta okurken aniden şiddetli kalp çarpıntısı ve halsizlik yaşayan Yaldız anne ve babası tarafından hastaneye kaldırıldı.

Doktorların kan tahlili ve çeşitli tetkikler yaptıkları gence lösemi tanısı konuldu. Hastalığı duyduğu an büyük üzüntü yaşayan aile, Berkay için ayakta durdu. Her şeyi bir kenara bırakıp tedavi sürecine odaklanıldı. Berkay, Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Çocuk Hematoloji Uzmanı Dr. Çetin Timur, tarafından sürdürülen 9 aylık zorlu tedavi sürecinin ardından hastalığı yendi.

Bu süreçte öğretmenlerinin desteği ile okulunu bitiren Berkay, mezuniyet kepini de hastane odasında attı. YKS’ye de giren genç, özel bir üniversitede görsel iletişim tasarımı bölümünü kazandı. Şu an tedavisi ilaçlarla evde devam eden genç, üniversite eğitimini başarılı bir şekilde tamamlamayı hedefliyor.

Haberin devamı www.yeditepehastanesi.com.tr web sitemizde…

Basın Yansımaları: milliyet.com | cnnturk.com | odatv4.com | hurriyet.com | mynet.com | haberler.com