Koronavirüs Sürecinde Güvenli Tatilin İpuçları

Her yıl iple çektiğimiz yaz mevsimine kavuştuk ama bu kez de koronavirüs nedeniyle tatil yapmakla yapmamak arasında kaldık. Oysa uzmanlar aynı geçen aylarda olduğu gibi sosyal mesafeye, hijyen kurallarına dikkat edip, gerekli güvenlik tedbirlerini alan turizm tesislerinde tatil yapılabileceğini belirtiyor. Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Pınar Çıragil, Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi Dermotoloji Uzmanı Dr. öğr. Üyesi Özlem Akın, Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Vildan Öztürk merak edilen soruları yanıtladı.

Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte seyahat kısıtlamaları kalktı. Bu da tatil planları yapılmasına ama güvenli tatile ilişkin soruların akıllarda dolaşmasına yol açtı. İçinde bulunduğumuz dönemde en çok turizm tesislerinde dikkat edilmesi gereken kuralların ne olduğundan, havuz ve denizde zaman geçirmenin güvenli olup olmadığına dek birçok konuda bilgi sahibi olmak isteniyor. Plajların ve turizm tesislerinde kullanılacak tüm ortak alanların gerekli hijyen kurallarına uyduğunun misafirler tarafından kontrol edilmesi gerektiğinin önemli olduğunu vurgulayan Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Pınar Çıragil, şöyle devam ediyor: "Misafirlerin kendi kullanım alanlarında sosyal mesafeye, maske kullanımına ve hijyen kurallarına önem göstermeleri de gerekiyor. Restoranlarda, kullanılacak diğer toplu alanlarda ve plajlarda belirlenen sosyal mesafe koşullarına uymak önem taşıyor. Soyunma kabinleri kullanılırken de her kullanımdan sonra kabinlerin dezenfekte edildiğinden emin olunması gerekiyor."

Haberin devamı www.yeditepehastanesi.com.tr web sitemizde