Komplo Teorileri Pandemiyle Mücadeleyi Olumsuz Etkiler

Yeditepe Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle, Yeditepe Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, 26 – 27 Kasım tarihlerinde, bu yıl pandemi koşulları nedeniyle çevrim içi platformda gerçekleştirilen 6. Sağlık İletişimi Sempozyumu (SİS), yurtiçi ve yurtdışından sağlık iletişimi alanında çalışan çok sayıda uzmanı bir araya getirdi.

Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Yeditepe Üniversitesi Avrupa Çalışmaları Enstitüsü Müdürü ve SİS Organizasyon Komitesi Eş Başkanı Prof. Dr. Suat Gezgin ile Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve SİS Organizasyon Komitesi Eş Başkanı Prof. Dr. Erkan Yüksel’in açılış konuşmalarıyla başlayan sempozyumda, Covid-19 pandemisiyle mücadelede sağlık iletişiminin önemi vurgulandı.

Sempozyumda “Sağlık Riski Olarak Radikalleşme: Komplo Teorileri ve Corona Krizi” başlıklı sunum yapan Viyana Üniversitesi’nden Prof. Dr. Jurgen Grimm, komplo teorilerinin neden olduğu temelde üç sorun var: Pandemiye karşı alınan önlemlerin geçersiz olması, insanlarda düşmanca paranoyaların gelişimi, istikrarsız ve çılgın bir toplum olma yolunda radikalleşme” diye konuştu.

Basın Yansımaları:  sabah.com.tr | avrupagazete.co.uk | haberturk.com | sanat-magazin.com | trthaber.com