Ana içeriğe atla

Kemik, Eklem ve Kas Ağrılarının Nedeni Endokrin Hastalık da Olabilir

Kemik, Eklem ve Kas Ağrılarının Nedeni Endokrin Hastalık da Olabilir

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Turhan Özler, endokrin hastalıkların ortopedik rahatsızlıkları da beraberinde getirdiğini belirterek, “Kemik ağrısı, sinir sıkışması, topuk ağrısı gibi şikâyetlerin altında endokrin hastalıklar yatabilir” dedi.

İç salgı bezlerinin düzgün çalışmamasından kaynaklanan ve hormonların az veya fazla üretilmesiyle sonuçlanan endokrin sistem bozuklukları, tiroit, diyabet, kemik erimesi, hipertansiyon gibi birçok hastalığa sebep oluyor. Bu hastalıkların zaman içinde dokularda ödem oluşturması ise bazı ortopedik sorunlar için zemin hazırlıyor. Yeditepe Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji  Anabilim dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Turhan Özler, bu hastaların ortopedik tedavilerinin gerçekleşebilmesi için endokrinolojik ve metabolik problemlerinin düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Doç. Dr. Özler, “Endokrin bozukluğu olan hastalarda eklem ağrıları, eklem çevresindeki tendonlarda sıkışma, kemik ağrıları sıklıkla karşılaşılan problemler arasında yer alıyor. Bu nedenle tedaviye başlamadan önce hastanın öyküsünü çok iyi bilmek gerekiyor. Özellikle hormonal problemi olan ve bu tür ağrılar çeken hastaların, mevcut hastalıkları hakkında ve ortopedi dışı şikâyetleri konusunda da hekimlerin bilgilendirmeleri son derece önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Haberin devamı www.yeditepehastanesi.com.tr web sitemizde…

Basın Yansımaları: cnnturk.com aa.com mynet.com hurriyetaile.com aksam.com