İstanbul'un Yavaşlayan Trafiğinde Kanser Riski

Koronavirüs salgını sonrası getirilen kısıtlamalar ve vatandaşın toplu taşıma yerine kendi aracıyla seyahat etmeyi tercih etmesi sonucu trafik yoğunluğu bir hayli arttı. Üniversitemiz Ticari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Yücelen, özellikle akşam saatlerinde İstanbul trafiğinde geçmiş yıllara oranla yarı yarıya bir yavaşlamanın söz konusu olduğunu belirtti. Trafikte kalan süreye paralel olarak kanser riskinin arttığını belirten üniversitemiz Koşuyolu Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Seha Akduman, "Egzozlardan açığa çıkan kimyasalların her biri için tek tek ispatlanmış akciğer kanser riski olduğunu biliyoruz. Zararlı gazların riskini en aza indirmek için aracın dışardan havalanmasını sonlandırın” uyarısında bulundu.

Basın Yansımaları:dha.com.tr | cnnturk.com | sabah.com.tr | haberturk.com | gazetevatan.com | aksam.com.tr | yenisafak.com