“İmparatorluktan Ulus Devlete: Türk İnkılap Tarihi ve Türkiye Cumhuriyeti” İSTEK Yayınlarından Çıktı

Prof. Dr. Cemil Öztürk editörlüğünde, konunun uzmanı akademisyenlerin makalelerinden oluşan “İmparatorluktan Ulus Devlete: Türk İnkılap Tarihi ve Türkiye Cumhuriyeti” isimli kitap, İSTEK Yayınları’ndan çıktı.

Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkılışından Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna geçiş sürecinin anlatıldığı bu kitap, hem tarih öğrencileri için bir elkitabı olma özelliği taşıyor hem de genel okura hitap ediyor. Kitapta, Batı uygarlığının yükselişi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi temelleri, Kurtuluş Savaşı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu, Cumhuriyet’in ilk yıllarındaki eğitim, sosyal ve kültürel yaşam, yeni Cumhuriyet’in hukuk sistemi, Türkiye ekonomisi, Türk dış politikası, ulusal güvenlik inceleniyor.

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Cemil Öztürk’ün editörlüğünde kaleme alınan kitap, değerli akademisyenler Yeditepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tülay Âlim Baran, Yeditepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü öğretim üyesi Dr. Edip Başer, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Cumhuriyet Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Beyoğlu, Yeditepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü öğretim üyesi Dr. Handan Diker, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Vahdettin Engin, İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü  Prof. Dr. Cezmi Eraslan, Yeditepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. İhsan Güneş ve Marmara Üniversitesi, Atatürk Eğitim Fakültesi, Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğretim görevlisi Doç. Dr. Arzu M. Nurdoğan tarafından yazılan makalelerden oluşuyor.

İmparatorluktan Ulus Devlete: Türk İnkılap Tarihi ve Türkiye Cumhuriyeti kitabına www.istekle.com adresinden ulaşabilirsiniz.