Gençlerimiz Dünyanın Herhangi Bir Yerinde Çalışmayı Hedeflemeli

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Arıkboğa ve aynı fakültenin Fransızca Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gökçe Bayındır Goularas, Habertürk’te yayınlanan Yolun Başındayken programında Görkem İldaş’ın konuğu oldu.

Öğrencilere yeni çağın gerektirdiği yetkinlikleri kazandırmaya çalıştıklarını kaydeden Prof. Dr. Arıkboğa, Yeditepe Üniversitesi’nden dünya vatandaşı mezun etmek için gençlere tüm olanakları sunduklarını vurguladı. Arıkboğa, “Bizim gençlerimizin sadece Türkiye’de değil dünyanın herhangi bir yerinde çalışmayı hedeflemeleri gerekir” dedi.

Doç. Dr. Gökçe Bayındır Goularas da, yeni neslin en çok “Neden bunu öğreniyorum, ne işime yarayacak” sorularını sorduğunu belirterek “Siz onlara ders içi ve dışı aktivitelerle cevap verebiliyorsanız onları teşvik ediyorsunuz. Kendi ayakları üzerinde durup kendi çabalarıyla başarmalarına yardımcı oluyorsunuz” diye konuştu.

İzlemek için tıklayınız.