Gebelik ve Emzirme Döneminde Meme Kanserine Dikkat

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Köksal, doğum yapan ve emziren kadınların meme kanserine yakalanma risklerinin azaldığına dair genel kabulün yanıltıcı olduğunu belirtti.

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı  Prof. Dr. Neşet Köksal, gebelik sırasında meme kanserinin nadir de olsa görülebileceğini, gebeliği takip eden ilk bir yıl içinde tanı alan meme kanserlerinin de gebelik dönemi meme kanserleri olarak değerlendirildiğini belirtti. Gebe ya da emziren kadınlarda memelerin çeşitli sebeplerle normalden daha şişkin olmasından dolayı tanıda gecikme yaşandığına işaret eden Köksal, özellikle ailesinde meme kanseri öyküsü olanların mutlaka düzenli kontrollerini yaptırmaları gerektiğini vurguladı.

Haberin devamı www.yeditepehastanesi.com.tr web sitemizde…

Basın Yansımaları: gazetevatan.com | sabah.com | yeniakit.com | aksam.com | aa.com | gazetebirlik.com