Geleneksel yemekleri yenilikçi bakış açısıyla “sürdürülebilir” yorumlayabilmek için gıda bilimi bilmek olmazsa olmazdır.
Bunu bütün Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz ilk günden öğrenmeye başlarlar.
Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencisi Yunus Emre GÜNGÖR’ün Bitirme projesi olan
Geleneksel Merserem Yemeğinin Baştan Sona Bilimsel Hikâyesini anlattığı videosu artık Youtube’da.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüzün hep söylediği gibi; “cooking is a chemical reaction”.
Bunu bu sefer eğitmenlerimizden değil, öğrencimiz Yunus Emre’den izleyin mutlaka.
Güzel Sanatlar Fakültesi
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Hakkında Öğrenmek İstediğiniz Her şey web sayfalarında..