Ana içeriğe atla

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz bitkisel protein değeri yüksek glütensiz tarhana ve üretim yöntemi patentini aldı

Türkiye'nin ilk Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olma özelliğini taşıyan Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü; önemli bir buluşun sahibi oldu. Bu buluş sayesinde, artık Çölyak hastalarına yönelik bitkisel protein değeri yüksek, glütensiz tarhana üretimi geleneksel üretim yöntemleri kullanılarak yapılacak.

Yeditepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sibel Özilgen önderliğinde, bölüm öğrencileri Nurece Yılmazer ve Dilek Çiftçi tarafından iki buçuk yıldır yürütülen proje nihai sonuca ulaşarak patent alma hakkını elde etti.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sibel Özilgen  bu buluş ile glüten maddesine karşı duyarlılığı olan hastaların rahatlıkla tüketebileceği, yapımında karabuğday unu ağırlıklı olmak üzere bir veya birden çok besin değeri yüksek tahıl ununun kullanıldığı, bitkisel protein değeri yüksek, kalorisi düşük, tat ve koku açısından geleneksel tarhanayla aynı kaliteyi sunan, son derece besleyici glütensiz tarhanayı geleneksel tarhana üretim yöntemlerini kullanılarak geliştirdiklerini söyledi.