Ana içeriğe atla

Açık Atölye - Çağdaş Sanatçı Buluşmaları | Kültürüyle Pişiriyoruz

Açık Atölye - Çağdaş Sanatçı Buluşmaları | Kültürüyle Pişiriyoruz

PERDE PİLAVI

Bölge/Yöre: Siirt, Güneydoğu Anadolu

Pişirme Süresi: 2 Saat 30 Dakika

Porsiyon: 4 Kişilik


Hazırlık: Bir gün önceden tavuk haşlanıp didiklenmeli, üzüm ve pirinç suda bekletilmeli.

Malzemeler:

  • 300 gr (1,5 Bardak) Orta Taneli Pirinç (Baldo)  
  • 2½ Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Adet Bütün Tavuk
  • 2 Adet (240 gr) Soğan, 1 Dörde Bölünmüş ve 1 İnce Dilimlenmiş
  • 120 gr Tereyağı
  • 80 gr Çam Fıstığı, Kavrulmuş
  • 100 gr Beyazlatılmış/Soyulmuş Çiğ Badem
  • ½ Çay Kaşığı Kara Biber
  • 2 Çay Kaşığı Dağ Kekiği/Kekik
  • ½ Çay Kaşığı Öğütülmüş Kakule
  • 100 gr Kuş Üzümü, 1 Saat Suda Islatılmış

Hamuru İçin:

  • 2 Adet Yumurta
  • 100 gr Süzme Yoğurt
  • ¼ Çay Kaşığı Tuz
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytin Yağı
  • 150 gr Çok Amaçlı Un
  • 1 Çay Kaşığı Mahlep (Kiraz Çekirdeği Baharatı)