PERDE PİLAVI
Bölge/Yöre: Siirt, Güneydoğu Anadolu
Pişirme Süresi: 2 Saat 30 Dakika
Porsiyon: 4 Kişilik
Hazırlık: Bir gün önceden tavuk haşlanıp didiklenmeli, üzüm ve pirinç suda bekletilmeli.
Malzemeler:
- 300 gr (1,5 Bardak) Orta Taneli Pirinç (Baldo)
- 2½ Çay Kaşığı Tuz
- 1 Adet Bütün Tavuk
- 2 Adet (240 gr) Soğan, 1 Dörde Bölünmüş ve 1 İnce Dilimlenmiş
- 120 gr Tereyağı
- 80 gr Çam Fıstığı, Kavrulmuş
- 100 gr Beyazlatılmış/Soyulmuş Çiğ Badem
- ½ Çay Kaşığı Kara Biber
- 2 Çay Kaşığı Dağ Kekiği/Kekik
- ½ Çay Kaşığı Öğütülmüş Kakule
- 100 gr Kuş Üzümü, 1 Saat Suda Islatılmış
Hamuru İçin:
- 2 Adet Yumurta
- 100 gr Süzme Yoğurt
- ¼ Çay Kaşığı Tuz
- 2 Yemek Kaşığı Zeytin Yağı
- 150 gr Çok Amaçlı Un
- 1 Çay Kaşığı Mahlep (Kiraz Çekirdeği Baharatı)