21. Yüzyılda Uluslararası Göç Konferansı

Güzel Sanatlar Fakültesi  Konferans Salonu

Açılış konuşmasını Kurucu ve Onursal Başkanımız Sayın Bedrettin Dalan gerçekleştirecektir

Küresel Eğitim ve Kültür Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KEKAM)

21. Yüzyılda Uluslararası Göç Konferansı

Yeditepe Üniversitesi Küresel Eğitim ve Kültür Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KEKAM)’nin Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD), Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) işbirliği ile gerçekleştireceği 21. Yüzyılda Uluslararası Göç Konferansı, 10-11 Ekim 2016 tarihlerinde Üniversitemizde düzenlenecektir.

Konferansın amacı Türkiye başta olmak üzere, 21. Yüzyılda dünyanın pek çok ülkesini ilgilendiren uluslararası göç hareketlerinin siyasi, iktisadi, hukuki ve sosyolojik boyutlarının tarihsel bir bakış açısıyla tartışılmasıdır. Konferans, farklı disiplinlerde çalışan akademisyenler ile kamu ve sivil toplum örgütlerinde çalışan uzmanları bir araya getirerek, araştırma, fikir ve deneyim paylaşımını sağlamayı hedeflemektedir. Aynı zamanda; ülkemizde ve bölgemizde yaşanan sıkıntılar hakkında farkındalık yaratmak ve bu vesile ile içinde bulunduğumuz bu dönemde, göçe bağlı olarak kentte yaşanan sorunların tartışılması ve yerel yönetimlerin bu alandaki bilgi ve deneyimlerinin paylaşılmasına olanak sağlamak amacındadır.

Konferans programı için tıklayınız.

Tüm Üniversitemiz Konferansımıza davetlidir.