Erişkinlerde Görülen Obezitenin Üçte Biri Çocukluk Çağında Başlıyor

Erişkin dönemde obez olanların üçte birinde, obezitenin çocukluk çağında başladığını söyleyen Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Doç. Dr. Belma Haliloğlu,  yeni yayınlanan bir çalışmaya göre 2-6 yaş arası fazla kilolu veya obez olan çocukların ileri yaşlarda obez olma riskinin giderek artığına dikkat çekti. Bu nedenle çocukluk döneminin sağlıklı yaşama ve yaşlanma için önemine işaret etti.

Türkiye Avrupa'nın En Obez Toplumu

Çocukluk çağı obezite sıklığı tüm dünyada artmakla birlikte özellikle Türkiye'de çok daha hızlı bir artış ivmesi gösterdiğine dikkat çeken Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Doç. Dr. Belma Haliloğlu, “Dünya Sağlık Örgütü’nün son verilerine göre Türkiye Avrupa’nın açık ara en obez toplumu olup sıklığı yüzde 32’dir. Yani ülkemizde her 3 kişiden biri obezdir. Yine çocuklardaki oran da diğer ülkelere göre oldukça yüksektir. Sağlık Bakanlığı’nın son verilerine göre çocuklarda fazla kilolu veya obez olma oranı yüzde 24,5. Yani her 4 çocuktan birinin kilo sorunu yaşadığı görülüyor. Üstelik bu oran her geçen yıl daha da artıyor.”

Haberin devamı www.yeditepehastanesi.com.tr web sitemizde

Basın Yansımaları: sabah.com | hurriyet.com | milliyet.com | cnnturk.com | hurriyet.com/aile | mynet.com | aksam.com