Erasmus Student Network Yeditepe’den Down Cafe Ziyareti

Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Kulüplerinden “Erasmus Student Network (ESN) Yeditepe”, 27 Şubat Cumartesi günü sosyal sorumluluk projesi kapsamında Şişli’deki Down Cafe’yi ziyaret etti. 10’u Türk, 28’i Avrupalı Erasmus değişim programıyla gelen öğrencilerle birlikte gerçekleştirilen ziyaret, toplumsal farkındalığı artırmak ve toplumsal hayatta eşitlikten yana yaklaşım sergilemek adına yapıldı.

Şişli Belediyesi ve Alternatif Yaşamı Destekleme Derneğinin (ADER) ortak projesi olarak hayata geçirilen, Down sendromlu, Otistik veya Mental bozukluğu olan gençlerin çalıştığı bir kafe olan Down Cafe’de 25 Down sendromlu genç gönüllü annelerle birlikte çalışarak maaşlarını alıyor.

Öğle saatlerinde yapılan bu ziyaret öncesinde market alışverişi yapılarak mutfaklarına destek sağlandı. Ardından ESN Yeditepeli öğrenciler Down Sendromlu gençlerle tanışarak aralarındaki engelleri kaldırdı ve uzun süreli arkadaşlıklar için ilk adımlarını attı. ESN’li öğrenciler cafe çalışanlarının da geniş hayal gücünü kullandığı farklı boyama etkinlikleri yaptı ve yaratıcılığın engel tanımadığını öğrendi. Öğrenmenin sınırı olmadığı gibi öğretmenin önünde de engel olmadığını Down Sendromlu gençler Yeditepelilere işaret dilini öğreterek gösterdi. Erasmus öğrencilerinin Türk kültürüne olan merakını öğrenen Down Sendromlu gençler onlara Türk kültürünün yöresel danslarını öğretti.