Enerji Sektöründe Kadın İçin Bir İlk

Yeditepe Üniversitesi’nin de dâhil olduğu küresel bir topluluk olan Institute of Electrical and Electronics Engineers’in (IEEE) Power & Energy Society (PES) kolu tarafından düzenlenen “Women in Power” etkinliği, ilk kez Türkiye’de, Yeditepe Üniversitesi’nde, 3 Mart’ta gerçekleştirilecek.

Smart Willage ve Smart Grid’ın yanı sıra PES tarafından, dünya genelinde düzenlenen üç büyük organizasyondan biri olan “Women in Power” etkinliği, Türkiye’nin 50 farklı üniversitesinden, 1000’den fazla kişiyi ağırlayacak.

Enerji sektöründe çalışan kadın sayısının arttırılmasını; mentor, lider kadın eğitimi ve network çalışmaları yapılmasını sağlayarak kadınların sektörde liderlik pozisyonlarına yükseltilmesini hedefleyen “Women in Power”, kadınların enerji sektöründe yaşadıkları zorlukları ortaya koyarak sektörün farklı bir noktasına ışık tutacak.

Tredaş ve General Electric firmalarından çalışanların katılımcılarla deneyimlerini paylaşacakları etkinlikte, lider kadın oturumunda şirket konseptinin dışında yalnızca bir kadın olarak öne çıkmanın zorlukları anlatılacak.