Ekonomi Biliminin ve Uluslararası Finansın Geleceği

Eğitim Merkezi

Üniversitemiz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Finans Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sema Dube ve aynı fakültenin Ekonomi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Sevencan Bloomberg HT'de yayınlanan Eğitim Merkezi programında, Turgut Özay'ın konuğu oldu.

Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Sevencan ve Doç. Dr. Sema Dube, ekonomi ve uluslararası finans alanlarının geleceğine dair değerlendirmelerde bulunurken gelecekte bu sektörlerde çalışacak öğrencilerin nasıl bir eğitim alması gerektiğini anlattılar.

Dünyadaki kısıtlı kaynakları hızla tükettiğimize dikkati çeken Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Sevencan, tüm dünyanın döngüsel ekonomiye doğru evirildiğini, önümüzdeki dönemde çok farklı ekonomi modellerinden bahsedeceğimizi söyledi. Sevencan, “Türkiye’de ‘Döngüsel Ekonomi’ dersi veren ilk üniversiteyiz” dedi.

Doç. Dr. Sema Dube de, yeni dünyada uluslararası finansın ve şirketlerin, faaliyetleri sırasında topluma, çevreye ve sosyal hayata faydalarına dikkat ederek karar vermesi gerektiğini söyledi. Dube, “Öğrencilerimizi finans yanında işletme, uluslararası yönetim, etik karar verme, teknoloji gibi konularda da geliştiriyoruz” dedi.

İzlemek için tıklayınız.