“Eğitimcilerin Dijital Sınıf Pedagojisine İlişkin Yeterlikleri Artırılmalı”

İlk ve ortaöğretimde, 4 Ocak’a kadar uzaktan eğitim devam edecek. Maddi olanağı olanlar Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ve EBA TV üzerinden derslerini takip ediyorlar. Ancak MEB’in verilerine göre yaklaşık 3,5 milyon öğrenci internete erişemiyor. 900 bin civarında öğrencinin ise evinde televizyon dahi yok. UNICEF’in verilerine göre ise dünya genelinde 463 milyon okul çağı çocuğu uzaktan eğitime erişemiyor. Maddi olanağı bulunup da bilgisayarı, televizyonu olanlar da ekran karşısında ders dinlemekten çok sıkıldı.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Başkanı Doç. Dr. Yelkin Diker Coşkun, Covid-19 pandemisinin eğitime etkisini Milliyet gazetesine değerlendirdi. Coşkun, “Eğitimcilerin teknoloji okuryazarlıklarının yanı sıra dijital sınıf pedagojisine ilişkin yeterlikleri de artırılmalı” dedi.

Haberin devamı içintıklayınız.