Dünya Standartlarında Laboratuvarlarda Ürünleri Test Ediyoruz

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Eczacılık Fakültesi Farmasötik Toksikoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın, Bloomberg HT’de yayınlanan Eğitim Merkezi programında, Turgut Özay’ın konuğu oldu.

Prof. Dr. Ahmet Aydın programda, pandemi döneminde önemi çok daha iyi anlaşılan, dezenfektan ve tıbbi cihaz üretimi yapan birçok firmanın ürün analizi ihtiyacını karşılayan Yeditepe Üniversitesi AR-GE ve Analiz Laboratuvarlarıyla ilgili bilgiler verdi. Türkiye’de üretilen birçok ürünün güvenlik ve etkinlik testlerinin üniversitemizde yapıldığını belirten Prof. Dr. Aydın, “Üründe ‘pardon’ yoktur… Testlerin dünya standartlarında olması gerekir. Laboratuvarlarımızın akreditasyon ve kalifikasyon belgeleri mevcut. Biz bu standartlarda yaptığımız testlerin sonucunda ürünlerin etkili ve güvenli olduğunu söyleyebildik” dedi.

İzlemek için tıklayınız.