Çocukların Bağışıklığını Güçlendirmek İçin Paketli Ürünlerden Uzak Tutun

Yüz yüze eğitim anasınıfı ve ilkokul 1’inci sınıflar için başladı. Okula giden çocuğun bağışıklığını korumak adına çeşitli beslenme önlemleri almak gerekiyor. Beslenmede paketli ürünlere asla yer verilmemesi gerektiğini anlatan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Filiz Bakar, “Bu ürünler çocuğun bağışıklık sistemine zarar veriyor. Bağırsak sistemiyle ilgili ciddi yan etkiler oluşturuyor” dedi. Bakar, C vitamini takviyesi yerine çocuğa sabahları bir bardak portakal suyu içirilmesini tavsiye etti.

Pandemi nedeniyle mart ayından bu yana kapalı olan okullar 21 Eylül’de yüz yüze eğitim için kapılarını açtı. Anaokulu ve ilkokul 1’inci sınıflar için başlayan yüz yüze eğitim sürecinde, çocuğun beslenme çantası da önem taşıyor. Bağışıklık sistemini korumak adına ailelerin çocuklarının yeterli ve dengeli beslenmesine dikkat etmesi gerektiğini belirten Yeditepe Üniversitesi Kozyatağı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Filiz Bakar, “Bağışıklığın düzenlenmesinde birçok takviye gıda var ancak en önemli faktör yeterli ve dengeli beslenme. Her öğünün içinde karbonhidratların olması, taze sebzenin bulunması, meyveler, süt ve süt ürünleri çok önemli. Bunu göze alarak dengeli bir beslenme planı hazırlamaları önem taşıyor. 3 ana öğün, 2 ara öğün şeklinde bir beslenme olması gerekiyor. Aradaki atıştırmalık ve ara öğünlerde de sağlık besinler tercih edilmesi önemli. Bu çocuğun bağışıklığını güçlendirecektir” dedi.

Haberin devamı www.yeditepehastanesi.com.tr web sitemizde…

Basın Yansımaları: sabah.com | cnnturk.com | aksam.com | hurriyet.com | odatv4.com | posta.com | gazetevatan.com