Çocuklar Fast Food Oyuncağından Uzak Tutulmalı

Uzman Klinik Psikolog ve Uzman Diyetisyen Merve Öz, hamburger ya da pizza gibi tasarlanmış oyuncakların çocukları fast food tüketimine yatkın hale getirdiğine dikkati çekti.

Bu tür oyuncakların çocukların okul kantinleri ve dışarıdaki yemek tercihlerini pizza, hamburger gibi fast food türü yiyeceklerden yana kullanmalarına neden olduğunu vurgulayan Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri  Uzman Klinik Psikolog ve Uzman Diyetisyen,  Merve Öz Çocuklar 3-5 yaşlarından itibaren yiyeceklerin hayatımızdaki rolünü anlayarak reklamlardan, oyuncaklardan etkilenmeye başlarlar. Bu çağda oyuncakların, çocuklar üzerinde oluşturduğu etki, ileri yaşlarında seçimlerini belirleyecektir. Çocuk ilk başta sadece oyuncak olarak oynadığı ya da televizyonda gördüğü hamburger, pizza, patates kızartması gibi fast food ürünlerini, zamanı geldiğinde tercih etmeye başlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin devamı www.yeditepehastanesi.com.tr web sitemizde

Basın Yansımaları: haberturk.com | yeniakit.com | aksam.com | milliyet.com | sabah.com | timeturk.com