Çene Eklemi Rahatsızlıklarında Manuel Terapi Çözümü

Her 10 kişiden 3’ünde görülebilen; yetişkinlerde yüzde 31, çocuk ve ergenlerin ise yüzde 11’inde meydana gelen çene eklemi rahatsızlıkları, yaşam kalitesini etkiliyor. Travma, diş sıkma ve gıcırdatma, duruş bozuklukları, tek taraflı çiğneme alışkanlığı ve stres gibi birçok dış etkenin neden olduğu çene eklemi rahatsızlıkları için Yeditepe Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Fzt. Ayça Aklar Çörekçi ve Diş Hekimliği Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Burcu Bal bir çalışmaya imza attı. Çalışma, diş hekiminin teşhis koyduğu, çene ekleminde ağrı olan ve klik sesi gelen 21 hasta üzerinde yapıldı. Hastalar 2 ayrı grup şeklinde ayrıldı ve bir gruba sadece splint (alt çene ya da üst çeneye kişiye özel olarak hazırlanan, dişlerin arasında duran, şeffaf, sert, takılıp çıkartılabilen bir aparey) uygulanırken, diğer gruba hem splint hem de osteopatik manuel terapi uygulandı.

Çalışmayı gerçekleştiren akademisyenlerimiz, ayrıntıları DHA’ya anlattı.

Basın Yansımaları:dha.com.tr | haberler.com | timeturk.com