Buluş Fuarı’ndan Yeditepe Üniversitesi’ne 4 Ödül

Yeditepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fikrettin Şahin ve ekibi, 3. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF’18’de, 1 altın 3 bronz madalya aldı

Türkiye’nin gelişimine değer katacak buluş, AR-GE ve inovasyon faaliyetlerinin ulusal ve uluslararası katılımcılarla buluşturulması ve üretilen teknik bilginin ticarileştirilerek toplumun yararına sunulması amacıyla gerçekleştirilen, 3. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı ISIF’18, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onursal himayesi, Türk Patent ve Marka Kurumu'nun (TÜRKPATENT) ev sahipliğinde düzenlenen ISIF’18’de, Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO) tarafından, alanında uzman akademisyenler ve sektör profesyonellerinden oluşan uluslararası jüri kurulu, 30’a yakın ülkeden 400’e yakın buluşu değerlendirdi.

Fuarda, Yeditepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (YUTTO) standında üniversiteye ait birçok buluşa ilişkin bilgi verildi. Bunlardan, Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fikrettin Şahin ve ekibinin buluşlarından biri altın, üçü bronz madalyaya değer görüldü.

Prof. Dr. Fikrettin Şahin, ödülleri Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’dan aldı.

Prof. Dr. Fikrettin Şahin ile ekibinin aldığı ödüller ve buluşlarının konuları şöyle:

Prof. Dr. Fikrettin Şahin, Dr. Zeynep İyigündoğdu ve Uzman Okan Demir’in “Tohum ve Yüzey Sterilizasyonu İçin Kaplama Formülasyonu” isimli çalışmaları altın madalya; Prof. Dr. Fikrettin Şahin, Dr. Öğr. Üyesi Gülengül Duman ve Dr. Öğr. Üyesi Müge Yazıcı’nın “Biyolojik Mücadele İçin Yeni Bakteri Suşları”; Prof. Dr. Fikrettin Şahin, Dr. Selami Demirci ve Dr. Ayşegül Doğan’ın “Bor Katkılı Hücre Dondurma Besiyeri”; Prof. Dr. Fikrettin Şahin ve Dr. Pakize Neslihan Taşlı’nın “Dental Farklılaşma Ürünü” çalışmaları bronz madalya aldı.

tto.yeditepe.edu.tr

Buluşçular

Buluş Başlığı

Ödül Türü