İzlemek için tıklayınız.
Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. F. Yeşim Ekinci, Habertürk televizyonunda yayınlanan Yolun Başındayken programında, Dr. Görkem İldaş'ın konuğu oldu. Prof. Dr. F. Yeşim Ekinci, sürdürülebilirlik çalışmalarında yükseköğretimin rolünü anlattı.
Sürdürülebilirlik dendiğinde ilk olarak ekolojik tarafın düşünüldüğünü belirten Ekinci, bugünü inşa ederken gelecek nesillere nasıl bir dünya bırakabileceğimizi de düşünmemiz gerektiğini ifade etti. Ekinci, sürdürülebilirlik kavramının geleceğe yönelik daha akıllı çözümler oluşturmayı içerdiğini anlattı. Birleşmiş Milletler’in (BM) Sürdürülebilir Kalkınma için 17 amaç belirlediğini kaydeden Prof. Dr. Ekinci, BM’nin önce kendi bölgenizde, sonra ulusal çapta daha sonra ise küresel olarak bu amaçlar için çalışmayı önerdiğini dile getirdi. Yeditepe Üniversitesi’nde de Sürdürülebilirlik Çalışma Grubu oluşturduklarını kaydeden Ekinci, “İklim krizi kendini göstermeye başladı. Bizim akıllı çözümler üretmemiz gerekiyor. Üniversiteler de öğretim üyeleriyle, öğrencileriyle bunları en güzel başlatacak birimler” dedi.
Gıdanın da sürdürülebilirlik çalışmalarında önemli bir ayak olduğuna işaret eden Ekinci, “Sürdürülebilir konsepti ve daha akıllı sistemleri, yenilikçi çözümlerle, inovasyonla ve tasarımla harmanlarsak getirebileceğiz” diye konuştu.