Bilgi Merkezi - Webinar - E-Marefa Islamic Studies & Arabic Literature

AKADEMİK ARAŞTIRMA SERÜVENİNE YOLCULUK – 91

E-Marefa Islamic Studies & Arabic Literature

İslami ilimler Koleksiyonu ve Önemi

Sizi, e-Marefa veritabanı hakkında bilgi paylaşmak ve konuşmak üzere 27 Mayıs, saat 11:00’de gerçekleştirilecek olan  webinara davet etmek isteriz.

Kimler için:

·  İlahiyat Fakülteleri

·  İslami İlimler Fakülteleri

·  İslam Araştırma Merkezleri

·  Arap ve Arap Kültürü Araştırmacıları

Webinar Detayları:

Tarih: 27 Mayıs 2021, Perşembe

Saat: 11:00

Konuşmacı: Bora Karayel

Katılım linki:  https://onlinebilgi.webex.com/onlinebilgi/j.php?MTID=m566e158223c0c7dd5ec691d94bd91c69

E-Marefa Nedir?

E-Marefa Arap dünyasının en prestijli akademik yayıncıları tarafından hakemli dergilerde yayınlanan tam metin makalelere, istatistiklere, tezlere erişim imkanı sunmaktadır. Marefa, Ürdün’de “World Company for Digital Content” tarafından yönetilen bir Arap elektronik veritabanıdır. Bu şirket Arap dijital içeriği ve bilgi sağlamada uzmanlaşmıştır.

İçeriğinde genel olarak 19 Arap ülkesindeki 300 kuruluştan yaklaşık 1750 akademik ve istatistiki tam metin dergi, 250.000 tam metin makale bulunmaktadır.

Islamic Studies & Arabic Language Veritabanı Nedir?

Bu veritabanı, İslam araştırmaları ve Arap edebiyatında uzmanlaşmış yüzlerce e-kitap ve bildiri, dergiler, tezler ve Arapça, İngilizce, Fransızca uluslararası tezlerin Arapça değerlendirmelerini sunar.

Detaylı bilgi isterseniz nurhan.kabakulak@yeditepe.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.

Yeditepe Üniversitesi

Bilgi Merkezi