Bilgi Merkezi - Online Eğitim | Turnitin ve Ithenticate

AKADEMİK ARAŞTIRMA SERÜVENİNE YOLCULUK-7

(TURNITIN VE ITHENTICATE)

Covid-19 salgını nedeniyle akademik çalışmalarını uzaktan sürdüren kullanıcılarımızın Turnitin-iThenticate veri tabanlarının kullanımlarına ilişkin ihtiyaç devam etmektedir. Bu bağlamda Turnitin ve Ithenticate eğitimlerinin, Akademik Dürüstlük başlığı altında daha kapsamlı olacak şekilde uzaktan devam ettirme kararı alınmıştır.

Bilgi Merkezi olarak bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istedik.

23 Haziran 2020 saat: 10.00  Akademik Dürüstlük Webinarı

24 Haziran 2020 saat: 17.00 Akademik Dürüstlük Webinarı

Katılımcılar, en geç 21 Haziran 2020 saat 17.00’a kadar aşağıdaki kayıt linkinden kayıtlarını yapabilirler.

Kayıt linki için tıklayınız.

Not: Seminere katılım linki; son kayıt tarihi olan 21 Haziran 2020’den sonra kaydını tamamlayan katılımcılara iletilecektir.

Webinar içerik bilgileri:

Akademik kalite ve akademik dürüstlük ile ilgili çalışıyor musunuz? Aktif bir akademik dürüstlük araştırmacısı mısınız? Ya da akademik araştırma gelişmeleriyle ilgileniyor musunuz?

TÜBİTAK EKUAL ve TechKnowledge firması ortaklığında gerçekleşecek olan Online (uzaktan) Akademik Dürüstlük Semineri'ne davetlisiniz. Bu eğitim webinarının konuları aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Webinarda ayrıca Turnitin FeedBack Studio özelliklerinden ve bunların hocaların ve öğrencilerin akademik yazım gelişimlerine katkılarından bahsedilecektir.

1. Oturum (60 Dakika)

✔ Akademik Dürüstlüğü Anlamak & Akademik Dürüstlük Politikaları
✔ İntihal Nedir? İntihal ve Benzerlik Yanılgısı, Dünyadan Örnekler
✔ Turnitin ile Öğrencilerde “İntihal” Farkındalığının Oluşturulması
✔ Turnitin Programı Nedir? Nasıl Çalışır? Kapsamı ve Özellikleri Nelerdir?

Ara - 10 Dakika

2. Oturum (50 Dakika)

✔ Öğrenme ve İntihali Önlemede Etkili Geribildirim ve Dönüş Verme
✔ iThenticate Kullanımı
✔ Soru & Cevap

Detaylı bilgi isterseniz nurhan.kabakulak@yeditepe.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.

Yeditepe Üniversitesi
Bilgi Merkezi