Bilgi Merkezi - Deneme Erişimine Açılan Veri Tabanları | Bloomsbury (Architecture Library, Design Library ve Applied Visual Arts)

Değerli Bilgi Paydaşlarımızın Dikkatine!!!

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Koronavirüs nedeniyle yaşanan zor süreçte bilgi ihtiyacımızı desteklemeye devam etmenin bir yolu olarak Gemini firması Bloomsbury (Architecture Library, Design Library ve Applied Visual Arts) veri tabanlarına 31 Mayıs 2020 tarihine kadar ücretsiz erişim imkanı sunmaktadır.

Bilgi Merkezi olarak bu bilgiyi sizlerle paylaşmak istedik.

Deneme Erişimine Açılan Veri Tabanı Adı: Bloomsbury (Architecture Library, Design Library ve Applied Visual Arts)

Erişim Bitiş Süresi: 31 Mayıs 2020

KAMPÜS DIŞINDAN ERİŞİM DETAYLARI:

Bloomsbury Architecture Library erişim adresi içintıklayınız

Bloomsbury Design Library erişim adresi içintıklayınız

Bloomsbury Applied Visual Arts erişim adresi içintıklayınız

* Bloomsbury (Architecture Library, Design Library ve Applied Visual Arts)

veri tabanları için erişim adreslerine girdikten sonra, sayfanın sağ üst köşesinden çıkan “sign in“ ”Institutional” sekmesine aşağıdaki kullanıcı adı ve şifreyi giriniz. Açılan sayfanın sağ üst köşesinde “Yeditepe Üniversitesi” çıkacaktır.

Kullanıcı Adı: YeditepeUni_MAR20

Şifre: DO_20_20!

*kullanıcı adı ve şifre küçük harf, büyük harf duyarlıdır.

Veri tabanları İçerik Bilgileri:

Bloomsbury Architecture Library

Bloomsbury Architecture Library, mimarlık, tasarım, şehircilik ve iç tasarım çalışmaları için gerekli bilgileri içeren öncü bir kaynaktır.

Metin, görsel ve interaktif içerikler arasında çapraz arama seçeneği de olan kaynak, öğrenciler ve akademisyenler için dinamik bir araştırma aracıdır.

Bloomsbury Architecture Library kapsamında 42 elektronik kitap mevcuttur. Kitap listesi için tıklayınız

Bloomsbury Applied Visual Arts veri tabanı

Görsel sanatlar eğitimini desteklemek ve ilham vermek için tasarlanmıştır. Öğrenciler ve eğitimciler için temel bir kaynaktır.

• Görsel ilham, fikir üretme, araştırma teknikleri, portföy geliştirme gibi temel görsel sanatlar disiplinleri pratik önerilerle birleştiren 170'den fazla kitaba erişim imkanı
  • Her bir kaynağın 150-250 arası renkli resim içeren kavram, iş veya teknikleri sergilediği zengin görsel içerik
  • Bir yandan öğrencilerin gerçek dünya uygulamalarını anlamalarını sağlayıp portföylerini geliştirmelerini sağlarken, örnek vakalar, önde gelen uygulayıcılar ile yapılmış görüşmeler ve öğrenciler ile eğitmenlerin öğrenme hedeflerini gerçekleştirmelerine imkan sağlayan zengin pratik pedagoji.

Video için tıklayınız

Elektronik Kitap Listesi için tıklayınız

Bloomsbury Design Library

• Bu kapsamlı kaynak, M.Ö. 1500 yılından günümüze kadar tüm dünyada görülen tasarım ve el sanatlarına ilişkin eşsiz bir içerik sunmaktadır.
  • Dikkatli bir şekilde düzenlenen en yüksek kalitedeki metin ve fotoğraf içeriği ile araştırma ve keşfetmeye yönelik sezgisel bir sınıflandırmayı bir araya getirmektedir.
  • Bloomsbury Design Encyclopedia’yı (Bloomsbury Tasarım Ansiklopedisi) kapsayan güvenilir referans çalışmaları,
  • 70’den fazla elektronik kitap listesi için tıklayınız
  • 100’den fazla tasarımcı sayfası için tıklayınız
  • New York'taki prestijli Sanat ve Tasarım Müzesi koleksiyonundan 1000 nesne görüntüsünün büyüleyici bir koleksiyonu.

Video için tıklayınız

İçerik listesi için tıklayınız

Deneme Veri Tabanı Değerlendirme Formu için Tıklayınız

Detaylı bilgi isterseniz nurhan.kabakulak@yeditepe.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.

Yeditepe Üniversitesi
Bilgi Merkezi